Lean principes in de zorg

Arnout Orelio

Lean toepassen in de zorg vraagt vele kleine stappen.

Als ervaren coach help ik, Arnout Orelio, je daar graag bij. Ik richt me op verbetering in de zorg. Door bij jezelf te beginnen kun jij de zorg die je levert naar een hoger niveau tillen. Je leert efficiënt werken en verspilling te herkennen zodat je constant werkt aan procesverbetering, je maakt zo tijd vrij om je patiënten beter te kunnen helpen. Doordat ook je mindset hierdoor verandert, werk je gelijktijdig aan je persoonlijke ontwikkeling, waarbij respect voor mensen natuurlijk steeds centraal staat.

Als je zelf Lean wilt toepassen in de zorg sta ik graag voor je klaar. Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, zal je gaandeweg tegen problemen en obstakels aanlopen in de diverse processen van het huidige zorgsysteem. Je wilt wel verbetering in de zorg, maar in je eentje lijkt dit onbegonnen werk. Toch is dit niet helemaal waar.

Lean toepassen in de gezondheidszorg begint namelijk bij jezelf. Door het veranderen van je mindset ga je anders denken en kun je obstakels effectief oplossen voor jezelf. Het inzicht wat je daarmee bereikt, heeft ook een positief effect op jouw werkomgeving en je directe collega’s. Op deze manier heb je het verandermanagement zelf in de hand en kun je continu blijven verbeteren.

Je mindset veranderen.

Door jouw mindset te veranderen, kun je obstakels en moeilijkheden beter aanpakken en tot procesverbetering komen. Door je problemen stuk voor stuk aan te pakken en de geleerde lessen te delen, kun jij samen met jouw collega’s werken volgens de Lean principes, wat zorgt voor continue verbetering. Deze aanpak zorgt niet alleen voor het verbeteren en verduurzamen van processen, maar zorgt er ook voor dat je zorg kunt leveren van steeds hogere kwaliteit.

Dit geldt voor alle artsen, verpleegkundigen, apothekers en andere leiders in de gezondheidszorg. De zorg verbeteren begint altijd bij jezelf. Door jouw leiderschap in de zorg naar een hoger niveau te tillen zal je ook beter in staat zijn collega’s te inspireren en te coachen om ook te verbeteren en de Lean principes toe te passen. Zo zorg je dat steeds meer mensen samen werken aan verbetering in de zorg.

Tijdens mijn coaching geef ik je mijn effectieve methoden en frisse blik. Aan de hand van een bewezen stappenplan zorg je voor succes in je werk en je leven. Door eerst jezelf te veranderen kun je anderen ook motiveren en inspireren om hetzelfde te doen. Als je wilt werken aan verbetering in de zorg sta ik graag voor je klaar. Lees mijn boeken of neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

Ontvang dit gratis ‘Paspoort’ om:

  • Je processen beter te begrijpen.
  • Te zien waar verbetering mogelijk is.
  • Ideeën om te zetten in actie.
Arnout Orelio - Auteur, Spreker en Mentor
Neem vrijblijvend contact met me op: +31(0)683335692 of via arnout@mensenbetermaken.nl
Verbetering in de zorg begint bij jezelf - Leiderschap in de zorg - Lean principes in de zorg - Voorbeelden, cases en artikelen over procesverbetering
BTW: NL003803787B06 - KvK: 83285512 - Privacyverklaring